Professionel gulvafslibning Frederiksberg – når gulvet i dit hjem er trist og slidt

26 august 2018
Astrid Pedersen
image

Skal stuerne i dit hjem friskes op, har du sikkert allerede tænkt på, hvilke farver, der skal på væggene – og du har inspiceret lofter og paneler for at finde ud af, om disse også trænger til en omgang maling. Du har sikkert også fundet ud af, om du skal have udskiftet møbler eller øvrigt interiør for at matche din nye smag. Men har du overvejet, om dit gulv nu også kommer til at passe til din nye indretnings stil?

Et slidt trægulv er ikke et aktiv i det moderne hjem

Hvis dit gulv er slidt og mat i overfladen, kan du nemlig godt spare dig alle dine andre anstrengelser. Lige meget hvor flotte dine vægge er, og hvor smukt, dit nye møblement tager sig ud, vil det samlede indtryk blive skæmmet af slidt, ujævne og plettede trægulve. Og det slidte look er ikke noget, du bare kan vaske af. Når et trægulv bliver slidt, er det selve den beskyttende overflade af læk, sæbe eller olie, som slides af. Derved blottes træværket, og bliver ekstra modtagelig over for spildte væsker, ridser og skrammer, samt støv og snavs, som aflejrer sig i den blottede overflade og i revner mellem gulvbrædder. Og så er det tid til at få en professionel gulvmand, som kan forestå en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, på sagen.

Hvilken type gulvbehandling skal jeg vælge?

Det at vælge behandling af trægulv, er en beslutning, som kommer meget an på gulvets type og beskaffenhed – og på skaderne og sliddets omfang. Hvis dit gulv har taget stor skade, for eksempel i forbindelse med en oversvømmelse, kan det sagtens tænkes, at der skal en gulvafhøvling til. Men i de fleste tilfælde vil du kunne klare dig med en overfladisk gulvafslibning, som fjerner det øverste lag, hvor de værste skrammer og skjolder sidder. Du kan læse meget mere om emnet på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-gulvafhoevling/afslibning-af-gulve/ 

Flere Nyheder