Noget af det smukkeste i mange danske hjem er trægulvene. Især hvis de lige er blevet nyslebet og står blanke, gyldne og nyvaskede. Mange vælger at få dem slebet i forbindelse med en flytning, da det er nemmere at få slebet gulvene når boligen er tom, end når den er fyldt med møbler og ting. Men bor man i den samme bolig i mange år, kan det være nødvendigt at få dem slebet, selvom man nu har møbleret boligen.

Det er ikke svært selv at slibe gulvene, tid og knofedt og så viden om, hvornår det er tid til at skifte det grove sandpapir med noget finere. Forsætter man forlænge med det grove kan man ende med at ridse gulvet, men skifter man for tidligt bliver man aldrig færdig. 

Hvis du vil vide mere om gulvslibning, kan du læse mere hos gulvkanonen. 

Find en god gulvsliber

At finde en god gulvsliber er som alle andre håndværker noget at et sats med mindre man kender en i forvejen eller har fået en anbefalet, men der er flere ting man kan gøre for at minimere at stå efterfølgende med gulve, der ikke er lavet ordentligt eller en kæmperegning.

Start med at kontakte flere firmaer, gerne 3 eller mere, og bed om et skriftligt tilbud. Det vil give dig et godt overblik over prisniveauet samtidig med at det vil mindske risikoen for at du ved et uheld har ringet til fagets dyreste. Det gør det også muligt at vurdere om et af tilbudene er så billige, set i forhold til de andre, at der kan være en risiko for at de ikke vil have tid til at udføre arbejdet godt nok og efterlade dig med nogle halvslebne gulve. 

Undersøg også om tidligere kunder har været glade for det arbejdet de pågældende firmaer har udført.