Kan man låne uden sikkerhed?

11 januar 2021
Camilla Skøtt

Drømmer du om at låne lidt penge til at gøre livet lidt sjovere – eller måske bare til at betale en uforudset regning? Du er ikke den eneste, men der er lånehajer derude, så du skal være opmærksom.

Det er let at låne penge – se bare denne artikel: Lån uden sikkerhed online. Men at det er nemt, betyder ikke, at det er en god idé. Det kan du nu sagtens være, du skal bare gå i en lang bue udenom lånehajerne. Men hvordan gør du det?

Jo. Først og fremmest skal du bruge tid på grundig research. Hvilke låneselskaber findes der, kræver de særlige ting af dig, og hvordan er deres vilkår? Særligt vilkårene skal du være opmærksom på, så du ikke kommer til at betaler ågerpriser for dit lån.

Sådan sammenligner du lån

Når du skal finde det bedste lån i din situation, skal du først og fremmest kigge på dit rådighedsbeløb; hvor meget har du råd til at betale tilbage hver måned? Dernæst skal du undersøge, om der findes låneudbydere, som matcher dit behov for løbetid og månedlig ydelse.

Dernæst skal du begynde at indhente tilbud, og når du skal sammenligne, er det ikke renten i sig selv, du skal kigge på. Det er derimod betegnelsen ÅOP, der dækker over alle de udgifter, der er forbundet med lånet i løbet af et helt år. Ved at sammenligne ÅOP kan du finde ud af, hvilket lån der er billigst på sigt.

Ofte falder renten, jo flere penge du låner, og jo kortere løbetid du har brug for. Men netop løbetiden er essentiel, for det nytter ikke noget at låne penge til en lav rente, hvis du ikke har råd til at vedligeholde dit månedlige afdrag. Det er nemlig farligt at skulke fra betalingerne, da du i sidste ende kan komme i RKI for netop det.

Flere Nyheder