Hvad koster en ny forrude?

14 januar 2019
Camilla Skøtt
image

Er din forrude skadet eller slidt, kan den repareres eller skiftes. Prisen er umulig at spå om uden at kende bilmærke, model og årgang, men hvis du læser videre, får du et indblik i de faktorer, der har indflydelse på prisen.

Hvis din bilrude er skadet, bør du få den repareret med det samme, da vand, vind og vejr med tiden kan gøre skaden så stor, at en reparation ikke længere er mulig – og så skal ruden i stedet skiftes.

Vil du vide mere om ny forrude pris, så læs med nedenfor.

Stenslag eller en større skade?

Det er afgørende for prisen, hvilken form for skade din forrude har. Er det et mindre stenslag, kan det ofte repareres, og det koster ikke mere end 300-400 kroner. Er skaden større eller er dit stenslag revnet, kan det være nødvendigt med en udskiftning, og den eneste måde at finde ud af det på er ved at kontakte en reparatør.

Hvilken bil har du?

Prisen for at skifte en forrude afhænger af din bil; hvilket mærke, hvilken årgang og hvilken model har du – og er forruden udstyret med varme, nedblænding, regnsensor eller andet, der gør, at det er nødvendigt med en speciel forrude?

Dækker din bilforsikring glasskader?

Sidst men ikke mindst betyder det noget for din økonomi, om din bilforsikring dækker glasskader. Prisen for forruden er naturligvis den sammen, men du slipper med selvrisikoen fremfor at hænge på hele regningen – og det er noget, der kan mærkes på pengepungen.

Indhent tilbud

For at finde den eksakte pris på en ny forrude er du nødt til at indhente et tilbud – og det kan godt betale sig at spørge tre forskellige reparatører, så du sikrer dig, at du får den bedste pris på markedet. Undersøgelser viser nemlig, at der er stor forskel i prisen fra selskab til selskab.

Flere Nyheder