Dit badekar kan være en sand guldmine – altså ikke i bogstavelig forstand, men i overført betydning dit gamle slidte badekar repræsenterer nemlig et langt større aktiv for din bolig, end du måske lige går rundt og forestiller dig. En bolig med eget badekar i en god størrelse er nemlig meget værd på boligmarkedet. Mange boligkøbere går nemlig målrettet og specifikt efter en lejlighed eller et hus med et badekar, som kan bruges til daglig afslapning og afstressning efter en lang dag.

Et badekar udgør en prima ramme for en hjemme-spa – et billigere og mere hyggeligt alternativ til dyre luksus hoteller og ophold på wellness klinikker. Især familier med fuldtids jobs, som hverken har tid eller råd til den form for selvforkælelse, kan have glæde af et badekar i eget hjem. Dit badekar er således i særdeles høj kurs – og du bør passe godt på det.

Få et flot og skinnende badekar med ny emalje

Hvis dit badekar ikke just fremstår indbydende og lækkert, skyldes det højst sandsynligt slitage. Når et badekar med tiden bliver slidt, vil denne slitage fremstå som misfarvninger i emaljen, hvor kalk og okker – og måske rust fra vandrørene – har fået mulighed for at aflejre sig. Disse brunlige eller gule plamager ses hyppigt foran afløbet i badekarrets bund, eller der hvor rørene fra armaturet sidder fast i karrets kant.

Sådanne misfarvninger er ikke just et salg argument – men til al held kan de nemt fjernes, såfremt de blot er overfladiske. En dygtig badekarsmaler kan i løbet af få timer forvandle dit badekar fra gammelt og slidt til nyt og skinnende, blot ved at påføre en ny emalje. Efter cirka et døgn, hvor emaljen får lov til at hårde, står dit badekar smukt og skinnende, som da det var nyt.

Du kan læse mere om maling af badekar på emaljering-af-badekar.dk