Når du og din familie beslutter jer for at anskaffe et nyt firbenet medlem – for eksempel en hund, en kat, et marsvin eller en kanin – er det vigtigt, at I samtidig finder en god dyrlæge.

En dyreklinik er nemlig ikke blot et sted man skal henvende sig når uheldet er ude og dyret bliver sygt eller kommer til skade. Din dyrlæge bør følge dyret fra første færd, og dermed sikre at der altid er styr på dyrets sundhed og generelle helbreds tilstand.

Har du således adopteret en sød lille killing eller en bedårende hvalp bør du som noget af det første kontakte din lokale dyreklinik med henblik på at få dyret tilset af en dyrlæge. Dyrlægen vil udføre en generel undersøgelse af dyret og nedskrive objektive fund så som mål, vægt og tandsundhed i dyrets sundheds bog.

Samtidig kan dyrlægen forestå de obligatoriske vaccinationer og lægge en plan for fremtidige dyrlæge besøg. Et dyr kan ikke fortælle dig om det for eksempel har ondt i tænderne – og derfor er det vigtigt at disse tilses med jævne mellemrum.

Hvilken dyrlæge skal jeg vælge?

Når du står for at skulle vælge dyrlæge er det en god idé at vælge en dyrlæge med speciale inden for familiedyr – også kaldet kæledyr. På den måde er du sikker på at få en dyrlæge som har ekspertise inden for hunde, katte, kaniner, marsvin og i visse tilfælde stuefugle eller mere eksotiske dyr så som skildpadder og lignende. Og så kan du altid være garanteret at din lille ven er i de bedste hænder.

Der ud over bør du vælge en dyrlæge eller dyreklinik som har beliggenhed tæt på familiens bopæl. Det kan nemlig godt være stressende for et dyr at skulle tilbagelægge større afstande i bil – især hvis det er sygt.

Du kan finde din lokale dyrlæge Værløse på værløsedyreklinik.dk