Efterlad ikke en rygsæk uden opsyn!

25 januar 2021
Anders Lundtang Hansen

Hvorfor skulle det lige være så farligt at glemme ens rygsæk eller stille den et sted, hvor man måske ikke lige selv eller andre kan holde øje med den?

Det gør måske heller ikke så meget, hvis det sker hjemme hos dig selv, men når vi er ude i offentligheden, så er det en helt anden sag, hvad man kan få sat i værk.

Dette gælder i hvert fald herhjemme, og det samme er tilfældene nok i udlandene, men heri tager vi udgangspunkt i DK.

Specielt hvis man skulle glemme ens rygsæk på en togstation eller lignende, hvor der er megen trafik med mennesker, og man måske glemmer at tage den med fra perronen eller ud af toget, når man skal skifte; eller man går i en nærliggende kiosk og opdager, tiden er skredet fra en, så man løber efter næste transportmiddel og glemmer tasken her.

Det kan ligne en bombetrussel

Det behøver ikke være noget farligt af nogen som helst type, du har i din rygsæk, hvilket du da formentlig heller ikke har.

Det kan jo bare være noget skiftetøj, som du har i den her rygsæk, men i disse terrortider, kan man hurtigt tro det værste, og så er man nødt til at tage sine forholdsregler fra myndighedernes side, hvis man finder sådan en efterladt rygsæk på en banegård eller lignende.

Man skal afspærre området, have Rullemarie ud, og du drømmer ikke om, hvad det koster i omkostninger at bortsprænge din rygsæk med gammelt vasketøj i.

Og du opdager det nok næppe, fordi du er taget videre og ikke har skænket en tanke – eller opdaget – at du har glemt din rygsæk.

Det kan lyde overdrevet, at man sætter så meget i gang, fordi man finder en rygsæk, men Danmark er et terrormål, og hellere man er på den sikre side, end at uheldet sker.

Flere Nyheder