Cover – hårdt eller blødt, plastik eller silikone?

06 september 2018
Camilla Skøtt
image

Når du kiger efter et nyt cover til din smartphone, så finder du hurtigt ud af, at markedet er uendeligt. Du kan få alverdens forskellige covers, og mens nogle er af hårdt plastik, er andre lavet af blød silikone. Hvordan finder du vej gennem junglen, så du får det bedste cover?

Da jeg for nylig skulle have mig et Huawei P20 cover, fandt jeg ud af, at det ikke var så enkelt endda. Mulighederne er jo uendelige, og derfor brugte jeg lidt tid på at sætte mig ind i de forskellige materialer, de respektive covers er lavet af – og den viden vil jeg gerne dele med dig.

PU læder

Falder du over et cover, der går under betegnelsen PU læder, så har du fat i et produkt, der som regel er produceret af oksehud og afsluttet med et lag polyurethan (PU). Det afsluttende lag giver læderet maksimal beskyttelse, og det er et cover, der nemt beskytter din telefon mod slag og ridser.

TPU cover

TPU er en forkortelse for thermoplastic polyurethan, der dækker over en plastikblanding med mange forskellige kvaliteter. Det har en stor grad af elasticitet, er delvist transparent, har en glat overflade og er modstandsdygtigt overfor olie, fedt og slag. Umuligt at sige noget dårligt om.

Silikone cover

Mange covers fremstilles af silikone, hvilket giver et blødt og fleksibelt materiale. Det kan strækkes og tilpasses, giver et solidt greb og så er det ret billigt. Ulempen er dog, at det kan strække sig lidt for meget over tid, så du oftere skal skifte det ud – men med prisen for øje, er det ikke så slemt endda.

Almindelig plastik

Der er selvfølgelig også den helt almindelige plastik, som de fleste af os kender. Den er hård og slagfast, og giver en god beskyttelse til din telefon – og så er den oven i købet billig.

Flere Nyheder