3 måder at få frisk luft i sit hjem

04 oktober 2021
Steffen Hansen

Det er fantastisk at befinde sig i et lokale, hvor luften er frisk og fyldt med ilt. Faktisk, så kan det afhjælpe problemer med hovedpine, det kan gøre at man bliver mindre træt og mange andre ting, som optimerer ens hverdag. Derfor er det aktuelt at gøre en indsats for, at man får sit hjem fyldt med frisk luft. Læs med herunder, hvordan du kan gå til opgaven.

Åben vinduerne

Den nemmeste løsning, som også er den bedste, er at man kan åbne sine vinduer. Ved at åbne vinduerne kan man lufte ud i rummet, så der kommer frisk luft ind, og den dårlige luft bliver lukket ud. Det anbefales, at man lufter ud mindst 3 gange om dagen, og at man gør det i 5-10 minutter ad gangen. Dette gælder også om vinteren, selvom der kan blive koldt af, at man gør det.

Få en luftrenser

En luftrenser er en ny slags apparat som man kan bruge til at rense luften i et lokale. I en luftrenser er der installeret et filter, som filtrerer dårlige partikler fra luften i et rum, når den bliver suget igennem filteret. Derfor er en luftrenser en nem og hurtig måde, hvorpå man kan filtrere luften i et lokale, uden man skal rende og åbne døre og vinduer hele tiden.

Installer en ventilation

Hvis man vil gå hele vejen, så kan man få installeret en ventilation i sit hjem. En ventilation er kort sagt en slags blæser, som man indbygger i loft eller væg, og som er lavet til at skifte luften ud i et lokale hele døgnet rundt. Det smarte med en ventilation er, at man også kan få den med et filter, som man kan med en luftrenser. Derved kan man altså opgradere sin luftrenser og få filtreret luften, som bliver suget ind i et lokale, inden det kommer derind.

Læs mere om forskellige filtre her: https://www.billigfilter.dk/shop/ventilationsfilter/nilan-filter/.

Flere Nyheder