Er du træt af, at du ikke længere kan bruge dit badekar, fordi emaljen er slidt? Dette er fuldt forståeligt. Et badekar, som gennem år – eller måske endda årtier – er blevet brugt på jævnlig basis, vil uvægerligt blive slidt i emaljen. Når emaljen i et badekar bliver slidt, vil den miste sin glatte overflade. Kalk og okker vil kunne fæste sig på emaljen, og gøre overfladen ru og misfarvet. Vi kender alle til de ucharmerende rande og plamager i et badekar, som antager en frastødende gulligt brun kulør. Disse aflejringer er ikke blot grimme at se på – de fungerer også som grobund for diverse mikro organismer. Dit slidte badekar kan, med andre ord, være en veritabel bakterie bombe, som det er direkte sundheds skadeligt at bade i.

Få dit luksus badekar igen med maling af badekar

Det er så ærgerligt at have et badekar stående, som man alligevel ikke kan bruge. Det optager unødigt megen plads, og skæmmer et ellers pænt badeværelse. Mange mennesker vælger derfor at skille sig af med det gamle badekar, og i stedet få installeret en brusekabine eller bruseniche. Men det er faktisk synd. Et slidt badekar kan nemlig sagtens reddes, og komme til at se pænt og rent ud igen. Og det behøver hverken at tage særligt lang tid eller koste en bondegård.

Maling af badekar kan genskabe den smukke, jævne og ensartede overflade, og gøre badekarret egnet til karbad på ny. Ved maling af badekar renses og slibes den eksisterende emalje, så alle revner, ridser og aflejringer forsvinder, og den nye emalje kan binde til overfladen. Emalje materialet, som består af akryl og uretan, påføres i en jævnt lag, og skal herefter hærde i et døgns tid. Selve proceduren tager ikke mere end et par timer, og er langt billigere end at skifte badekarret ud.

Læs mere om maling af badekar på https://ny-emalje.dk/emaljering-af-badekar/